Over ons

Wij zijn Cees (milieu) en Jolanda (toerisme/logistiek) en besloten 12 jaar geleden ons werkzame leven achter te laten om onze passie te volgen door een B&B te beginnen. Na vele omzwervingen binnen Europa vonden we de ruïne Quinta da Cumieira en waren meteen verkocht. Na de verbouwing van de Quinta zijn we begonnen met het B&B gedeelte zoals het zwembad, de loungebar en de safari lodgetenten. Het laatste project, de Finse sauna, was begin 2015 klaar.

We hebben met onze B&B een klein paradijs gecreëerd.  Kleinschalig, intiem, luxueus, gemoedelijk, midden in de natuur, veel privacy maar vooral ook rust, lekker, puur en biologisch eten, exclusiviteit en gezelligheid. Met slechts 2 safari lodgetenten op 3 ha. is er ruimte genoeg voor iedereen. De diverse gezellige zitjes nodigen uit tot het lezen van een boek of tot een zalig niets doen.

Quinta da Cumieira is een biologisch wijnlandgoed van 3 ha. gelegen in Noord Portugal, in de provincie Minho. Het terrein is geheel omheind en heeft vele fruit-, noten– en olijfbomen. Wij maken onze eigen Vinho Verde wijn, aguardente (grappa) en olijfolie. Verder verwerken wij ons biologisch fruit tot o.a. jam en gebruiken we de hazelnoten en amandelen in diverse gerechten. De kippen zorgen alle dagen voor een vers eitje bij het ontbijt en de honing komt van de buurman. Aan de zuidkant is ons landgoed begrensd door de rivier de Peio waar we een platform gemaakt hebben met ligbedden en een zitje om lekker te relaxen. Op warme zomerdagen geeft het koude rivierwater heerlijk verkoeling.

Cumieira is een klein dorp dat vernoemd is naar de quinta. Hier vindt u ook een gezellig café waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan en waar de plaatselijke bevolking zich verzameld voor o.a. een kopje koffie. Zoals in heel Portugal drinkt men koffie niet thuis maar buiten de deur. Cumieira behoort tot de gemeente Cabeceiras de Basto waar diverse winkels, apotheken, banken, terrasjes en restaurants te vinden zijn. Ook de Portugese zoete lekkernijen die verkocht worden in de diverse cafeetjes zijn zeker het proberen waard. Elke maandag is er markt. Cabeceiras de Basto heeft een prachtige kerk in barokstijl, genaamd Mosteiro S. Miguel de Refojos. De bouw is begonnen in de 12e eeuw en zeer zeker een bezoek waard, net als het museum. Cabeceiras de Basto ligt op zo’n 10 minuten rijden van onze quinta.

Wij spreken Portugees, kennen de streek inmiddels op ons duimpje en delen graag onze insidertips en leuke adresjes. Of neem een kijkje in onze uitgebreide map met allerlei informatie en bezienswaardigheden in de buurt. Onze B&B is de ideale uitvalsbasis om van het Portugese leven te proeven. Het authentieke, lekkere eten, allerlei lokale producten en wijnproeverijen bij de wijnboer. Beleef de ongerepte natuur, de gezellige stadjes en schilderachtige dorpjes. Hier maakt u kennis met het échte Portugal.

We wonen samen met onze hond Fox, een bordercollie mix, poes Ninja, ganzen, eenden en kippen op de Quinta. We zijn trots op wat we inmiddels bereikt hebben en willen dit graag met onze gasten delen. Wij nodigen u hierbij van harte uit om dit prachtige stuk Portugal te ontdekken en wij zullen er alles aan doen om u een onvergetelijk verblijf bij ons te bezorgen.

Foto ‘s