Noord Portugal

Vier vakantie in Noord Portugal bij B&B Quinta da Cumieira. Gelegen in het wijngebied van de Vinho Verde in de provincie Minho. In dit relatief onbekende gebied valt nog veel te ontdekken. Er is veel ruimte en rust te vinden. Het dagelijkse leven gaat z’n gewone gang en laat zich nog weinig beïnvloeden door het toerisme dat hier nog in de kinderschoenen staat.

De Minho is nog origineel en zoals de Portugezen zeggen: hier kunt u het échte Portugal ontdekken. Naast het unieke landschap, het noorden van Portugal is weelderig groen en bergachtig, kunt u ook de steden ontdekken met hun prachtige kerken, smalle straatjes en mooie paleizen. Nergens is Portugal zo veelzijdig en adembenemend als hier. Het landschap is indrukwekkend en onaangeroerd. De dorpen zijn pittoresk, de gastvrijheid van de Portugezen is groot.

De provincie Minho is één van de best bewaarde geheimen van Portugal. Het landschap tussen de bergen is sterk heuvelachtig. Op de toppen van deze heuvels zijn nog ommuurde middeleeuwse dorpjes en stadjes te vinden waar u in alle rust van kunt genieten. Ook staat deze regio bekend om zijn vele rivieren, (stuw)meren en watervallen.

Quinta da Cumieira ligt op 15 minuten van de snelweg en op 50 minuten rijden van Porto en de luchthaven. Deze weg geeft makkelijk toegang tot de meest uiteenlopende bestemmingen voor dagtochten, zoals bijvoorbeeld Vila do Conde met zijn prachtige zandstranden, de culturele steden Guimarães (waar Portugal is geboren), Braga (de katholieke hoofdstad) en natuurlijk niet te vergeten Porto met zijn wereldberoemde (port)wijnen. Over de kleinere wegen is het schitterend toeren naar de wijndorpen in de omgeving en de lekkere authentieke Portugese restaurantjes. Het enige nationale park in Portugal, Peneda de Gerês, ligt op minder dan een uur rijden en is vooral beroemd vanwege de adembenemende natuur en warmwaterbronnen. Hier komen de kleine paarden (garranos) en de Iberische wolf nog in het wild voor. Helaas staat deze kleinere versie van de wolf op uitsterven en hebben wij ze ook nog nooit in het park kunnen aanschouwen. Praktisch in onze achtertuin ligt het gebergte Serra da Cabreira, ideaal om te wandelen en te mountainbiken.

Puur genieten van de Portugese gastronomie

De keuken van Portugal is zo rijk en gevarieerd als het landschap. Deze streek kent een traditionele maar vooral pure keuken. Aan zee vindt men vooral vis, schaal- en schelpdieren. Op het platteland kan men behalve gevogelte, rund- en varkensvlees ook de volgende specialiteiten proberen zoals stokvis, octopus, wild zwijn, konijn, geit, kalfsvlees, olijfolie en honing. De Minho is vooral ook bekend om zijn frisse mousserende wijn; de Vinho Verde. Uniek in de wereld! De wijnen zijn licht zuur, fris en licht, met een gemiddeld alcoholpercentage en met goede digestieve eigenschappen. Fruitig, sprankelend en gemakkelijk te drinken. Op onze quinta kunt u zowel de rode (die we zelf verbouwen) alsook de witte Vinho Verde proeven.

Aanvullende pakketten